Craftwater - a sörfőzővíz -intro-

NoHÁJ!

A VII. Nemzetközi Házisörfőző Versenyen elhangzott, igen kaotikusra és egy tisztességes hard cidernél szárazabbra sikeredett előadásom okán arra gondoltam, hogy részletesebben (ezért meg fogtok ölni), ám de közérthetőbben (értsd: nem csak én fogom érteni :) mesélnék a sörfőző vizekről. Persze folytatásokban, nehogy a víz megfeküdje a hasatokat. Különben is, minek innánk vizet, ha abból sört is főzhetünk :D

A felépítése elég egyszerű lesz: a forrástól (haha, szójáték...), az ionok hatásain át haladnék a történelmi víztípusokig és sörfőző víz adalékolásáig. Emiatt a sörfőző víz posztok eleje eléggé száraz lesz (hehe, megint...).

Elképzelhető, hogy ennek megfelelően egyes történelmi víztípusokról szóló értekezések párhuzamosan, felváltva kerülnek publikálásra. Vagy ahogy sikerül megfelelő forrásból...(ahh)... irodalmazni.

Előzményként idepöccentek két linket, a 2013. és 2018. évi előadások diái pdf.-ben. A 18-asban pár dolog javítva lett a 13-ashoz képest, így azt fogadjátok alapnak. Egyenlőre. ,

2013. előadás

2018. előadás

ha nem menne a link, dobjatok rám egy üzit vagy messengeren, vagy itt, vagy emailben, vagy az egyesület fb-oldalán.

Sörre-fel!